Pilt aitab juhtimissüsteemil paremini töötada

Kasutaja piltKui juhtimissüsteem, olgu selleks siis ERP või mõni konkreetseid nõudmisi täitev tööriist, koosneb vaid nimedest ja numbritest, on vastutuse tunnetamine selle kasutajate jaoks keeruline. Ma loen mulle küll tuttavate nimedega raporteid, kuid alateadvuses ei taju, et selle taga on inimesed. Ja paraku on jätkuvalt selliseid numbritest ja nimedest koosnevaid süsteeme väga palju.

TJS-is kogesime oma juhtimistööriista “PETKA” arendamisel süsteemi kasutaja jaoks märgatavat vahet, kui lisasime kasutajate juurde pildid. Sellest tulenevalt on raportitel ja erinevates tööriistades soovi korral alati võimalik näha, kes mulle mingit infot annab ja kelle ees mina mingi tegevuse osas vastutan.

Vahe endise anonüümsena mõjuva süsteemi ja uue, vaid täiendavalt töötajate pilte näitava keskkonna vahel oli nii suur, et saime kasutajatelt tagasisidet, otsekui oleks süsteem selle peale ellu ärganud ning tajusime seda ka ise nii arendamisel kui igapäevases kasutuses. Vaadates kasvõi sedasama postitust, tekib meie teadvuses automaatselt kirjutisest teistsugune, hoopis isiklikum tunnetus, kui postituse kõrval on minu pilt. Ja mina ei julge sama tunde tõttu ajada ka väga rumalat juttu.

Enda pildi nägemine mingite süsteemi osade juures ühelt poolt distsiplineerib mind tegema oma tööd korrektsemalt, teiselt poolt aga võimaldab mul tunnetada, et ma ei ole selles kõiges üksinda ning minu ümber on siinsamas keskkonnas kasutajatena minu head kolleegid ja sõbrad, kes mind vajadusel aidata saavad.

Seega on minu kindel soovitus juhtimistarkvara arendamisel lisada sellele mingil määral personaalsust kasutajate piltide näol. See ei maksa midagi, aga aitab süsteemi toimimisele päris palju kaasa.

Posted in Juhtimistarkvara